SENDİKAMIZDAN HABERLER

8.OLAĞAN GENEL KURULUMUZ ANKARA'da GERÇEKLEŞTİRİLDİ
18 Ocak 2026, Pazar
8.Olağan Genel Kurulumuz, Ankara’da Gerçekleştirildi
Ulaştırma Memur-Sen 8. Olağan Genel Kurulu; Memur-Sen Genel Başkanımız Sn.Ali Yalçın, Memur-Sen Konfederasyonumuza bağlı sendikalarımızın genel başkanları ve yöneticileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, siyasi parti mensupları, kurum ve kuruluşlardan bürokratlar ile Türkiye’nin dört bir yanından gelen delegelerin yoğun katılımıyla Ankara’da gerçekleştirildi.
Ulaştırma Memur-Sen teşkilatının sendikal iradesinin, birlik ve kararlılığının güçlü bir şekilde ortaya koyulduğu genel kurulumuz sonucunda Genel Başkanımız Dr. Kenan Çalışkan, delegelerimizin teveccühüyle güven tazeleyerek yeniden Genel Başkanlığa seçildi.
Teşrifleriyle 8. Olağan Genel Kurulumuzu onurlandıran Memur-Sen Konfederasyonu Genel Başkanımız Sayın Ali Yalçın, Genel Kurulda yaptığı konuşmada Ulaştırma Memur-Sen’in sendikal mücadelesine vurgu yaptı:
“Ulaştırma Memur-Sen Bir Simgedir, Bir Duruştur”
8.Olağan Genel Kurulumuza katılarak delegelere hitap eden Memur-Sen Genel Başkanımız Sn. Ali Yalçın, Ulaştırma Memur-Sen’in sendikal mücadelede ortaya koyduğu ilkesel duruşun, Memur-Sen’in değerler sendikacılığı anlayışıyla birebir örtüştüğünü ifade etti.
Yalçın, Ulaştırma Memur-Sen’in yalnızca yetkisiyle değil; emeğe sahip çıkan tavrı, haksızlığa karşı sergilediği kararlı duruşu ve mücadelesiyle sendikal hareket içerisinde güçlü bir örnek teşkil ettiğini vurguladı.
Genel Kurulun açılışında delegelere hitap eden Genel Başkanımız Dr. Kenan Çalışkan:
“Bu Mücadele Makam İçin Değil, Hak İçindir”
Genel Başkanımız Dr. Kenan Çalışkan, sendikal mücadelenin temelinde emanet bilinci ve adalet anlayışı bulunduğunu vurguladı. Ulaştırma Memur-Sen’in varlık sebebinin kişisel beklentiler ya da geçici kazanımlar değil, emekçinin hakkını korumak olduğunu ifade eden Çalışkan; sendikal duruşlarının ilke, sorumluluk ve dava şuuruyla şekillendiğini dile getirdi.
“İdeolojik Değil, Sahada Olan ve Masada Sonuç Alan Sendikacılık”
Konuşmasında bugüne kadar izlenen sendikal çizgiye de değinen Genel Başkan Çalışkan, sloganla yetinen, çalışanı yalnız bırakan anlayışları reddettiklerini; sorunları yerinde tespit eden, sahada emekçinin yanında duran ve masada çözüm üreten bir sendikacılığı esas aldıklarını ifade etti.
Ulaştırma hizmet kolunun her alanında çalışan emekçilerin sesi olmaya devam edeceklerini belirten Çalışkan, sendikanın gücünü teşkilattan, meşruiyetini ise üyelerinin güveninden aldığını vurguladı.
“Önce İnsan, Önce Adalet”
Genel Başkan Çalışkan, yeni döneme ilişkin değerlendirmelerinde; emeğin onurunu merkeze alan, adalet duygusunu zedeleyen uygulamalara karşı net bir duruş sergileyen ve gelir dağılımında hakkaniyeti savunan bir sendikal anlayışla yollarına devam edeceklerini ifade etti.
Ulaştırma Memur-Sen’in yalnızca hak arayan değil, aynı zamanda sorumluluk üstlenen bir teşkilat olduğunu belirten Çalışkan, bu çizginin yeni dönemde de kararlılıkla sürdürüleceğini dile getirdi.
Sendikal Demokrasi, Olgunluk ve Teşkilat Kültürü ile Genel Kurulumuz Tamamlandı
Genel Kurul sürecinde sendikal demokrasinin bir gereği olarak seçimlere iki liste ile gidildi. Adayların delegelere hitap ettiği, görüş ve projelerini paylaştığı süreç; karşılıklı saygı, olgunluk ve teşkilat kültürüne yakışır bir atmosferde gerçekleşti.
Bu yönüyle 8. Olağan Genel Kurulumuz, sendikal yarışın bir ayrışma değil, iradenin tecellisi olduğu anlayışını bir kez daha ortaya koydu.
Yeni Dönemde de Genel Başkan Dr. Kenan Çalışkan ile “Yola Devam”
Divan Başkanlığını Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Diyanet-Sen Genel Başkanı Ali Yıldız’ın yaptığı seçimlerin ardından, delegelerimizin teveccühüyle Dr. Kenan Çalışkan, yeniden Ulaştırma Memur-Sen Genel Başkanlığına seçildi.
Seçimler sonucunda oluşan Ulaştırma Memur-Sen Genel Merkez Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu:
Dr. Kenan ÇALIŞKAN
Genel Başkan
Atilla DEMİRTUNÇ
Genel Sekreter
Musa YEŞİL
Genel Başkan Yardımcısı (Teşkilatlanma)
Yasin ÖZBEK
Genel Başkan Yardımcısı (Mali İşler)
Zafer KARADAĞ
Genel Başkan Yardımcısı (Basın ve İletişim)
İsmail PEHLİVAN
Genel Başkan Yardımcısı (Hukuk ve Toplu Sözleşme)
Ayhan YILDIZ
Genel Başkan Yardımcısı (Eğitim ve Sosyal İşler)
8.Olağan Genel Kurulumuz, Ulaştırma Memur-Sen’in birlik ve beraberliğini pekiştiren, yeni döneme ilişkin kararlılığı ve iradeyi güçlü biçimde ortaya koyan bir teşkilat buluşması olarak tamamlandı.
SENDİKAMIZDAN HABERLER
-

8.OLAĞAN GENEL KURULUMUZ ANKARA'da GERÇEKLEŞTİRİLDİ
18 Ocak 2026, Pazar -

ULAŞTIRMA MEMUR-SEN GENEL MERKEZİ 8.OLAĞAN GENEL KURUL İLANI
22 Aralık 2025, Pazartesi -

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na Resmi Yazı İlettik: “SHGM’de Keyfi İşten Çıkarma Girişimine Son Verilsin”
17 Aralık 2025, Çarşamba -

SİVİL HAVACILIK GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'nü UYARIYORUZ
08 Aralık 2025, Pazartesi -

2025/2 KİK TOPLANTILARI TAMAMLANDI
03 Aralık 2025, Çarşamba -

DHMİ 2025/2 KİK Toplantısı Yapıldı
30 Ekim 2025, Perşembe -

8. DÖNEM TOPLU SÖZLEŞME KAZANIMLARIMIZ
06 Eylül 2025, Cumartesi -

8. DÖNEM TOPLU SÖZLEŞME TEKLİFLERİMİZ ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI'NA SUNULDU
24 Temmuz 2025, Perşembe -

SHGM Genel Müdürü Sn. Kemal Yüksek'i Ziyaret Ettik
21 Temmuz 2025, Pazartesi -

8. DÖNEM TOPLU SÖZLEŞME ÇALIŞTAYI TAMAMLANDI!
30 Mayıs 2025, Cuma -

DHMİ ve SHGM’de Yetkili Sendikayız!
23 Mayıs 2025, Cuma -

TCDD Taşımacılık A.Ş. 2025/1 KİK Toplantısı Yapıldı
16 Mayıs 2025, Cuma -

TCDD 2025/1 KİK Toplantısı Yapıldı
15 Mayıs 2025, Perşembe -

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı 2025/1 KİK Toplantısı Yapıldı
14 Mayıs 2025, Çarşamba -

Avantajların Adresi: Memur-Sen Avantaj
14 Şubat 2025, Cuma



