SENDİKAMIZDAN HABERLER

DHMİ ATSEP Personelleri İçin "Yorgunluk ve Risk Yönetimi" Talebimizi SHGM'ye İlettik
13 Şubat 2026, Cuma
Ulaştırma Memur-Sen olarak, hizmet kolumuzdaki tüm meslek gruplarının sorunlarını çözüme kavuşturmak ve çalışma şartlarını iyileştirmek adına faaliyetlerimizi aralıksız sürdürüyoruz.
Bilindiği üzere hava seyrüsefer hizmetleri, ATC (Hava Trafik Kontrolörü), ATSEP (Hava Trafik Emniyeti Elektronik Personeli) ve AIM (Havacılık Bilgi Yönetimi Uzmanı) olmak üzere birbirini tamamlayan üç ana saç ayağı üzerinde yükselmektedir. Bu gruplardan ATC ve AIM personeli için, SHGM tarafından aşırı yorgunluğa bağlı riskleri minimize etmek amacıyla "Aşırı Yorgunluk ve Risk Genelgesi" daha önce yürürlüğe girmişti.
Ancak, seyrüsefer cihazlarının ve sistemlerinin 7/24 kesintisiz çalışmasını sağlayan ATSEP personeli, benzer yoğunluk ve stres altında çalışmasına rağmen bu kapsamın dışında tutulmuştur. Uçuş emniyetinin bir bütün olduğu gerçeğinden hareketle; ATSEP lisanslı elektronik personelimizin de yorgunluk kaynaklı risklerden korunması gerekmektedir.
Bu doğrultuda, ATSEP personelinin de "Aşırı Yorgunluk ve Risk Genelgesi" kapsamına alınması için hazırladığımız kapsamlı gerekçe dilekçemizi Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’ne (SHGM) sunduk. Sürecin takipçisi olacağımızı tüm üyelerimize ve kamuoyuna saygıyla duyururuz.
SENDİKAMIZDAN HABERLER
-

MAKİNİSTLERİN BEKLEME TAZMİNATI İÇİN TCDD TAŞIMACILIK A.Ş.’YE RESMİ YAZIMIZI İLETTİK
20 Şubat 2026, Cuma -

AIM Personellerinin “Yorgunluk ve Risk Yönetimi” Genelgesinden Yararlandırılması İçin DHMİ’ye Başvurduk
19 Şubat 2026, Perşembe -

DHMİ ATSEP Personelleri İçin "Yorgunluk ve Risk Yönetimi" Talebimizi SHGM'ye İlettik
13 Şubat 2026, Cuma -

Koruyucu Gıda Yardımı Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na Hayırlı Olsun
10 Şubat 2026, Salı -

ÇSGB Bakan Yardımcısı Sayın Ahmet Aydın'a Ziyaret
04 Şubat 2026, Çarşamba -

DHMİ Maaş Promosyonu Konusunda Algı Değil, Olgu Peşindeyiz!
29 Ocak 2026, Perşembe -

DHMİ Promosyon Görüşmelerine Katılım Sağladık
20 Ocak 2026, Salı -

8.OLAĞAN GENEL KURULUMUZ ANKARA'da GERÇEKLEŞTİRİLDİ
18 Ocak 2026, Pazar -

ULAŞTIRMA MEMUR-SEN GENEL MERKEZİ 8.OLAĞAN GENEL KURUL İLANI
22 Aralık 2025, Pazartesi -

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na Resmi Yazı İlettik: “SHGM’de Keyfi İşten Çıkarma Girişimine Son Verilsin”
17 Aralık 2025, Çarşamba -

SİVİL HAVACILIK GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'nü UYARIYORUZ
08 Aralık 2025, Pazartesi -

2025/2 KİK TOPLANTILARI TAMAMLANDI
03 Aralık 2025, Çarşamba -

DHMİ 2025/2 KİK Toplantısı Yapıldı
30 Ekim 2025, Perşembe -

8. DÖNEM TOPLU SÖZLEŞME KAZANIMLARIMIZ
06 Eylül 2025, Cumartesi -

8. DÖNEM TOPLU SÖZLEŞME TEKLİFLERİMİZ ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI'NA SUNULDU
24 Temmuz 2025, Perşembe


