SENDİKAMIZDAN HABERLER

DHMİ Personeli terör mağduru üyemiz için açtığımız dava, üyemizin lehine sonuçlandı
08 Mayıs 2023, Pazartesi
Ulaştırma Memur-Sen Avukatı H. Muharrem Mankır tarafından Adana 1. İdare Mahkemesinde açılan davada, “Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü Adana Havalimanı Başmüdürlüğünde memur olarak görev yapan üyemiz tarafından 3713 sayılı Kanun geçici 15. maddesi kapsamında, unvanının mezuniyetine göre ekonomist olarak değiştirilmesi talebiyle yaptığı başvurunun reddine ilişkin …… gün …… sayılı işlemin; hukuka aykırı olduğu, 2009 yılından bu yana memur olarak görev yaptığı, atandığı tarih itibariyle iktisat bölümünden mezun olduğu, kanunda belirtilen şartları taşıdığı” belirtilerek red işleminin iptalini istendi.
Adana 1. İdare Mahkemesi ise talebi haklı bularak reddedilen işlemi hukuka aykırı bularak iptal etti.
Adana 1. İdare Mahkemesinin aldığı karar ve mütalaası şu şekilde;
“Dava dosyasının incelenmesinden, davacının 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunun ek1. Maddesi gereğince …… gününde Adana Havalimanı Başmüdürlüğünde memur olarak atamasının yapıldığı, davacı tarafından “………… Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümünden …… gününde mezun olduğunu belirterek 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu'nun Geçici 15.maddesi kapsamında unvanının mezuniyetine göre ekonomist olarak değiştirilmesi” talebiyle idareye başvuruda bulunulduğu, söz konusu başvurunun …… gün …… sayılı işlemle reddedildiği, anılan işlemin iptali istemiyle bakılan davanın açıldığı anlaşılmaktadır.
Yukarıda aktarılan 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu'nun geçici 15. maddesi incelendiğinde, anılan maddenin sınava tabi olmaksızın atamayı düzenlediği ve Ek-1 madde kapsamında ataması yapılanlardan ihraz ettikleri unvanları 190 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin eki cetvellerde yer alanların, bu unvanlara ilişkin kadro veya pozisyonlara kamu kurum ve kuruluşlarınca sınava tabi olmaksızın atanacağı açıkça anlaşılmaktadır.
Bu durumda dosyada yer alan tüm bilgi ve belgelerin birlikte incelendiğinde, …… yılında 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu'nun Ek-1 maddesi uyarınca memur olarak ataması yapılan davacının, 2008 yılında yani atanma tarihinden önce İktisat Bölümünden mezun olduğu, aynı Kanun'un geçici 15. maddesi uyarınca davacının görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavına girmeden, mezun olduğu bölümündeki unvana denk bir pozisyonda ekonomist olarak atanmasının mümkün olduğu, davacının ekonomist olarak atanabilmek için gerekli mezuniyete sahip olma şartını taşıdığı anlaşıldığından, davacının bu yönde yaptığı başvurunun reddine ilişkin dava konusu işlemde hukuka uyarlık görülmemiştir.”
SENDİKAMIZDAN HABERLER
-
Hakem kararı açıklandı, 7. Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri tamamlandı
03 Eylül 2023, Pazar -
Genel Başkan Çalışkan, Şube Başkanları ve İl Temsilcileri ile online toplantıda Toplu Sözleşme sürecini değerlendirdi
24 Ağustos 2023, Perşembe -
Ulaştırma Hizmet Kolunda Toplu Sözleşme İmzalandı
23 Ağustos 2023, Çarşamba -
Tekliflerimizin Kamu İşveren Heyeti ile müzakeresi devam ediyor
11 Ağustos 2023, Cuma -
Ulaştırma Hizmet Kolu ön müzakere toplantısı yapıldı
04 Ağustos 2023, Cuma -
7. Dönem Toplu Sözleşme Tekliflerimiz Bakanlığa Sunuldu
24 Temmuz 2023, Pazartesi -
Havacılık tazminatı yazımıza DHMİ’nin cevabı
21 Temmuz 2023, Cuma -
Ankara 4 No’lu Şubemizin 2. Olağan Genel Kurulu yapıldı
21 Temmuz 2023, Cuma -
Havacılık tazminatı yılan hikâyesine döndü
18 Temmuz 2023, Salı -
Genel Başkan Çalışkan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Ahmet Aydın'ı ziyaret etti
17 Temmuz 2023, Pazartesi -
15 Temmuz Direniş Destanını Selamlıyoruz
14 Temmuz 2023, Cuma -
DHMİ’de KİK Kazanımlarımız sürüyor; 50 Koruma Güvenlik Görevlisi daha Memur pozisyonunda istihdam edilecek
13 Temmuz 2023, Perşembe -
Genel Başkan Çalışkan, TBMM'de göreve başlayan Milletvekillerine ziyarette bulundu
13 Temmuz 2023, Perşembe -
Denetleme Kurulumuz çalışmalarını tamamladı
12 Temmuz 2023, Çarşamba -
Genel Başkan Çalışkan, Adil Karaismailoğlu’nu ziyaret etti
12 Temmuz 2023, Çarşamba