SENDİKAMIZDAN HABERLER

Ulaştırma Memur-Sen, DHMİ KİK Toplantısında Tekliflerini Sundu
30 Nisan 2019, Salı
DHMİ 2019/1 Kurum İdari Kurulu toplantısı gerçekleştirildi. Ulaştırma Memur-Sen ile DHMİ Genel Müdürlüğü arasında 2019/1 (KİK) Kurum İdari Kurul toplantısı 29 Nisan Pazartesi günü DHMİ Genel Müdürlüğünde gerçekleştirildi.
DHMİ Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Karakan başkanlığında gerçekleşen KİK toplantısına Ulaştırma Memur-Sen Genel Başkanı Kenan Çalışkan, Genel Başkan Yardımcısı İbrahim Uslu ve Ankara 2 No’lu Şube Başkanı Yaşar Sırakaya katılım sağladı.
Ulaştırma Memur-Sen’in DHMİ KİK Toplantısındaki teklifleri şu şekilde;
DHMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ – ULAŞTIRMA MEMUR-SEN KURUM İDARİ KURUL TOPLANTI GÜNDEMİ - Nisan 2019
Kurum İdari Kurul Talepleri:
1 Kurumda görev yapan Koruma ve Güvenlik Görevlisi personeliden 45 yaşını dolduranların Memur Pozisyonunda değerlendirilmesi ile Tüm pozisyonlardan Apron Memurluğuna geçişlerin sonlandırılarak Memur pozisyonunda değerlendirilmeleri.
2 Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 6. Madde de yer alan f fıkrası revize edilerek tayin açılan yerden gitmek isteyenlerinde tayin edilmelerine imkan sağlanması.
3 Sendikamızca Toplu sözleşme görüşmeleri sürecinde Kurumlar tarafından yapılan sınavlarda Mülakatın kaldırılması yönünde çalışma yapılacak olup, Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği çerçevesinde yapılacak sınavlarda Mülakat Puanının sınav puanı ile eş değer oranda etki etmesinin önüne geçilecek şekilde değerlendirilmesi.
(Örn. Yazılı Sınav Puan Katsayısı %75, Mülakat Sınav Puan Katsayısı: %25 olarak değerlendirilmesi gibi.)
4 Yer Değiştirme Yönetmeliğinde yapılan son değişiklik gereği Görevde Yükselme veya Unvan Değişikliği sonucu atanan personelin 4 yıldan önce tayin isteyemeyeceği bildirilmiştir. Son değişiklikten önce atananların bu maddeden muaf tutulması sağlanmalıdır.
5 Unvan Değişikliği sınavı ile Memur Pozisyonuna atama yapılacağı bildirilmiş olup, daha önce Hizmetli veya Teknisyen Yardımcısı pozisyonunda iki yıl görev yaptığı için bu sınava katılmak isteyen personelinde Sınava dahil edilmesi sağlanmalıdır.
6 Yazlık ve Kışlık olarak verilen Pantolon ve Tişört iş kıyafetlerinin her yıl verilmesi. (2 yıl boyunca her gün giyilen aynı tişört ve pantolonlar deforme olup kullanılamamaktadır.)
7 Kurumda yönerge ve talimatlar gereği yapılması gereken sportif faaliyetlerde kullanılmak üzere 2 yılda bir Eşofman ve Spor ayakkabısı verilmesi.
8 Lojman tahsislerinde sıra tahsisli kontenjanlarda Tüm Unvanlar puanlamaya dahil edilerek tahsislerin yapılması.
9 Elektrik/Elektronik Teknisyen/Tekniker/Mühendis pozisyonunda görev yapan tüm personelin ATSEP Lisanslarını almaları yönünde kolaylık sağlanmalıdır.
10 AIM pozisyonuna alınacak personelin bir kısmının KPSS ataması ile bir kısmının ise Kurum içinden alınmasına devam edilmesi.
11 KİK Toplantılarında daha önce de gündeme alınan Nöbet kulübeleri, Çevre kuleleri, (VOR/NDB/ SSY, vb.) İstasyonlar gibi vardiyalı görev yapılan yerlerin bakımlarının yapılması tefrişat ve eksikliklerinin giderilmesi istenmiş, ancak şu ana kadar herhangi bir düzenleme yapılmamıştır. Konunun yeniden ele alınması gerekmektedir.
12 Kılık Kıyafet verilirken yapılan çalışmaların özveri içerisinde yapıldığı bilinmekte; ancak ihale aşamasında Kalite bakımından büyük firmaların bu tür ihalelere girmek istememesi nedeniyle istenilen düzeyde kıyafet verilememektedir. Bu sorunun önüne geçilebilmesi için bazı Kamu Kuruluşlarınca yapıldığı üzere Yönetim Kurulunca Kıyafet yardımı (Hediye Çeki v.s.) yapılması.
13 Daha önceki KİK Toplantısında görüşülen servis mağduriyetleri devam etmektedir. Konunun ilgili başkanlıkça çözüme kavuşturulması önem arz etmektedir. (Örn. Atatürk Havalimanı, M.Bodrum Havalimanı v.s.)
14 Vardiyalı olarak 7/24 görev yapan personelin gece ve hafta sonu yemek ihtiyaçlarının karşılanması Taşra Teşkilatı için önem arz etmektedir.
SENDİKAMIZDAN HABERLER
-

Genel Başkan Dr. Kenan Çalışkan: “Koruyucu Giyim Yardımı Tüm Personelin Hakkıdır; Kapsamın Daraltılmasına Asla İzin Vermeyeceğiz”
24 Şubat 2026, Salı -

MAKİNİSTLERİN BEKLEME TAZMİNATI İÇİN TCDD TAŞIMACILIK A.Ş.’YE RESMİ YAZIMIZI İLETTİK
20 Şubat 2026, Cuma -

AIM Personellerinin “Yorgunluk ve Risk Yönetimi” Genelgesinden Yararlandırılması İçin DHMİ’ye Başvurduk
19 Şubat 2026, Perşembe -

DHMİ ATSEP Personelleri İçin "Yorgunluk ve Risk Yönetimi" Talebimizi SHGM'ye İlettik
13 Şubat 2026, Cuma -

Koruyucu Gıda Yardımı Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na Hayırlı Olsun
10 Şubat 2026, Salı -

ÇSGB Bakan Yardımcısı Sayın Ahmet Aydın'a Ziyaret
04 Şubat 2026, Çarşamba -

DHMİ Maaş Promosyonu Konusunda Algı Değil, Olgu Peşindeyiz!
29 Ocak 2026, Perşembe -

DHMİ Promosyon Görüşmelerine Katılım Sağladık
20 Ocak 2026, Salı -

8.OLAĞAN GENEL KURULUMUZ ANKARA'da GERÇEKLEŞTİRİLDİ
18 Ocak 2026, Pazar -

ULAŞTIRMA MEMUR-SEN GENEL MERKEZİ 8.OLAĞAN GENEL KURUL İLANI
22 Aralık 2025, Pazartesi -

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na Resmi Yazı İlettik: “SHGM’de Keyfi İşten Çıkarma Girişimine Son Verilsin”
17 Aralık 2025, Çarşamba -

SİVİL HAVACILIK GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'nü UYARIYORUZ
08 Aralık 2025, Pazartesi -

2025/2 KİK TOPLANTILARI TAMAMLANDI
03 Aralık 2025, Çarşamba -

DHMİ 2025/2 KİK Toplantısı Yapıldı
30 Ekim 2025, Perşembe -

8. DÖNEM TOPLU SÖZLEŞME KAZANIMLARIMIZ
06 Eylül 2025, Cumartesi


