SENDİKAMIZDAN HABERLER

İşlerimizi aksatmadık, Yardımlaşmada önde olduk
23 Mayıs 2020, Cumartesi
Ulaştırma Memur-Sen teşkilatları, Şubelerde ve İllerde Vefa Sosyal Destek Grupları’na katılarak ihtiyaç sahiplerine gıda ve diğer ihtiyaç malzemelerini ilettiler. Ulaştırma Memur-Sen teşkilatları ayrıca, kendi bünyelerinde çok sayıda gıda yardım kolileri hazırlayarak dağıtım yaptılar.
Koronavirüs Pandemisi sebebiyle Ülkemizin içinden geçtiği zorlu süreçte elbirliği ile hareket eden duyarlı tüm kamu çalışanları gibi Ulaştırma Memur-Sen teşkilatları da yardımlaşma faaliyetlerine ciddi katkılar sağlayarak çalışmalara destek verdiler.
21 Mart 2020 saat 24.00'den itibaren 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı olan vatandaşlara sokağa çıkma kısıtlaması getirilmesi sebebiyle, ihtiyaçlarını karşılayacak yakını bulunmayan kişilerin mağdur olmamaları, temel ihtiyaçlarını karşılamaları için Vali/Kaymakamların başkanlığında Vefa Sosyal Destek Grupları oluşturuldu.
Çalışma grupları, belirlenen Kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, Yerel yönetimler, AFAD, Kızılay ve ihtiyaç duyulacak Sivil Topum kuruluşları temsilcilerinden oluştu. Ulaştırma Memur-Sen teşkilat mensupları ve üyeleri de bu süreçte Vefa Sosyal Destek guruplarına katılarak yardım çalışmalarına destek verdiler.
Ulaştırma Memur-Sen teşkilatları Vefa Sosyal Destek Grubu çalışmalarının yanı sıra, Ramazan ayında kendi bünyelerinde gıda yardım kampanyaları başlatarak, tespit edilen ihtiyaç sahipleri için, içerisinde temel gıda ve ihtiyaç malzemeleri bulunan koliler hazırlayarak bizzat dağıtımlarını yaptılar.
Ulaştırma Memur-Sen teşkilatları ayrıca, kan stoklarının azalması üzerine Kızılay ile işbirliği içerisinde, 450 ünite ile Kayseri başta olmak üzere tüm illerde, iftar sonraları kan bağışı kampanyaları düzenleyerek ve kampanyalara bizzat katılarak destek verdiler.
Ulaştırma Memur-Sen Genel Başkanı Kenan Çalışkan ise yaptığı açıklamada, “Ülkemizin içinden geçtiği bu zorlu süreçte, iş yerlerindeki çalışmalarını da aksatmadan ve özveriyle Vefa Sosyal Destek gurubu çalışmalarına katılan ve destek veren tüm teşkilat mensuplarımızı ve üyelerimizi tebrik ediyorum. Ülkemiz ve Milletimiz için kendi imkan ve zamanlarından feragat ederek takdir edilesi işlere imza attılar.
Sayın Cumhurbaşkanımız ve Hükümetimizin aldığı kararlar ve ciddiyetle uygulanan tedbirler çerçevesinde bu virüs belasını kısa sürede alt edeceğimize inanıyorum. Ülkemiz ve İnsanımız, tedbirleri de aksatmadan normal hayatına en kısa sürede geri dönecektir, bu vesile ile normalleşme sürecinde emeği geçen tüm kamu görevlilerine ve teşkilat mensuplarımıza teşekkür ediyor ve Ramazan Bayramlarını kutluyorum” dedi.
SENDİKAMIZDAN HABERLER
-

Genel Başkan Dr. Kenan Çalışkan: “Koruyucu Giyim Yardımı Tüm Personelin Hakkıdır; Kapsamın Daraltılmasına Asla İzin Vermeyeceğiz”
24 Şubat 2026, Salı -

MAKİNİSTLERİN BEKLEME TAZMİNATI İÇİN TCDD TAŞIMACILIK A.Ş.’YE RESMİ YAZIMIZI İLETTİK
20 Şubat 2026, Cuma -

AIM Personellerinin “Yorgunluk ve Risk Yönetimi” Genelgesinden Yararlandırılması İçin DHMİ’ye Başvurduk
19 Şubat 2026, Perşembe -

DHMİ ATSEP Personelleri İçin "Yorgunluk ve Risk Yönetimi" Talebimizi SHGM'ye İlettik
13 Şubat 2026, Cuma -

Koruyucu Gıda Yardımı Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na Hayırlı Olsun
10 Şubat 2026, Salı -

ÇSGB Bakan Yardımcısı Sayın Ahmet Aydın'a Ziyaret
04 Şubat 2026, Çarşamba -

DHMİ Maaş Promosyonu Konusunda Algı Değil, Olgu Peşindeyiz!
29 Ocak 2026, Perşembe -

DHMİ Promosyon Görüşmelerine Katılım Sağladık
20 Ocak 2026, Salı -

8.OLAĞAN GENEL KURULUMUZ ANKARA'da GERÇEKLEŞTİRİLDİ
18 Ocak 2026, Pazar -

ULAŞTIRMA MEMUR-SEN GENEL MERKEZİ 8.OLAĞAN GENEL KURUL İLANI
22 Aralık 2025, Pazartesi -

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na Resmi Yazı İlettik: “SHGM’de Keyfi İşten Çıkarma Girişimine Son Verilsin”
17 Aralık 2025, Çarşamba -

SİVİL HAVACILIK GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'nü UYARIYORUZ
08 Aralık 2025, Pazartesi -

2025/2 KİK TOPLANTILARI TAMAMLANDI
03 Aralık 2025, Çarşamba -

DHMİ 2025/2 KİK Toplantısı Yapıldı
30 Ekim 2025, Perşembe -

8. DÖNEM TOPLU SÖZLEŞME KAZANIMLARIMIZ
06 Eylül 2025, Cumartesi



