SENDİKAMIZDAN HABERLER

Genel Başkan Çalışkan, SHGM Genel Müdürü Kesici’yi ziyaret etti
28 Mayıs 2020, Perşembe
Ulaştırma Memur-Sen, Havalimanlarındaki güvenlik uygulamalarının Uluslararası ve Ulusal mevzuat çerçevesinde SHGM denetiminde ve ilgili mevzuatta belirlenen şartları taşıyan personelinin yetkisi dahilinde yürütülmesi gerektiği konusundaki çalışmalarını sürdürüyor. Ulaştırma Memur-Sen Genel Başkanı Kenan Çalışkan, Genel Başkan Yardımcıları Murat Olgun ve Tümer Gümüş ile birlikte Sivil Havacılık Genel Müdürü Bahri Kesici ile bir görüşme yaptı.
Genel Başkan Kenan Çalışkan konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, “DHMİ bünyesinde görev yapan ve asli görevleri güvenlik hizmetini yerine getirmek olan Koruma ve Güvenlik personelinin, Emniyet Genel Müdürlüğünün 23 Mart 2020 tarihli yazısında, Havalimanlarında Emniyet personelinin kontrol noktası amiri olduğu, Güvenlik personelinin de buna göre hareket etmesi hususunda Havalimanlarına göndermiş olduğu yazıya öncelikli olarak DHMİ’ye itirazi yazımızla geçtiğimiz günlerde müracaatımızı yapmıştık.
Konunun diğer bir muhatabı olan Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünde Sayın Genel Müdürümüz ile de bugün bir görüşme yaparak, Emniyet Genel Müdürlüğünün ilgili yazısının uygulamada sıkıntılar yaşattığını, Güvenlik Personelinin yıllardır Havalimanlarında Güvenlik Hizmetini Ulusal Mevzuata uygun şekilde ve Ülkemizin çıkarları doğrultusunda titizlikle yürütmekte olduğunu, bu konuda bir çok eğitim ve tecrübe sahibi olduğunu, Emniyet personelince bu hizmetin verilmesinin bugünkü şartlarda mümkün olamayacağını, bu konuda İl Koordinasyon Kurullarınca ilgililerin belirlenmesi gerektiğini izah ettik.
Sayın Genel Müdürümüzden, Güvenlik camiasına hak ettiği değerin verilmesi adına Sivil Havacılık Güvenlik Eğitimi ve Sertifikasyon talimatı (SHT-17.2) çerçevesinde gerekli yasal düzenlemenin yapılmasını talep ettik” dedi.
SENDİKAMIZDAN HABERLER
-

Genel Başkan Dr. Kenan Çalışkan: “Koruyucu Giyim Yardımı Tüm Personelin Hakkıdır; Kapsamın Daraltılmasına Asla İzin Vermeyeceğiz”
24 Şubat 2026, Salı -

MAKİNİSTLERİN BEKLEME TAZMİNATI İÇİN TCDD TAŞIMACILIK A.Ş.’YE RESMİ YAZIMIZI İLETTİK
20 Şubat 2026, Cuma -

AIM Personellerinin “Yorgunluk ve Risk Yönetimi” Genelgesinden Yararlandırılması İçin DHMİ’ye Başvurduk
19 Şubat 2026, Perşembe -

DHMİ ATSEP Personelleri İçin "Yorgunluk ve Risk Yönetimi" Talebimizi SHGM'ye İlettik
13 Şubat 2026, Cuma -

Koruyucu Gıda Yardımı Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na Hayırlı Olsun
10 Şubat 2026, Salı -

ÇSGB Bakan Yardımcısı Sayın Ahmet Aydın'a Ziyaret
04 Şubat 2026, Çarşamba -

DHMİ Maaş Promosyonu Konusunda Algı Değil, Olgu Peşindeyiz!
29 Ocak 2026, Perşembe -

DHMİ Promosyon Görüşmelerine Katılım Sağladık
20 Ocak 2026, Salı -

8.OLAĞAN GENEL KURULUMUZ ANKARA'da GERÇEKLEŞTİRİLDİ
18 Ocak 2026, Pazar -

ULAŞTIRMA MEMUR-SEN GENEL MERKEZİ 8.OLAĞAN GENEL KURUL İLANI
22 Aralık 2025, Pazartesi -

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na Resmi Yazı İlettik: “SHGM’de Keyfi İşten Çıkarma Girişimine Son Verilsin”
17 Aralık 2025, Çarşamba -

SİVİL HAVACILIK GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'nü UYARIYORUZ
08 Aralık 2025, Pazartesi -

2025/2 KİK TOPLANTILARI TAMAMLANDI
03 Aralık 2025, Çarşamba -

DHMİ 2025/2 KİK Toplantısı Yapıldı
30 Ekim 2025, Perşembe -

8. DÖNEM TOPLU SÖZLEŞME KAZANIMLARIMIZ
06 Eylül 2025, Cumartesi



