SENDİKAMIZDAN HABERLER

Genel Başkan Çalışkan; Sakarya ve Eskişehir’de toplantı düzenledi
30 Mart 2021, Salı
“Ulaştırma Memur-Sen Genel Başkanı Kenan Çalışkan, TCDD’nin yeniden yapılandırma çalışmaları kapsamında Demiryolu personelinin iş güvencesinin korunması ve kazanılmış haklarından taviz verilmemesi için başlattığı tüm Türkiye’de teşkilatı ve üyeleri bilgilendirme çalışmaları kapsamında Sakarya ve Eskişehir’de TÜRASAŞ’a bağlı işyerlerinde toplantılar düzenledi.
Sakarya’da düzenlenen ve TÜRASAŞ çalışanlarının katıldığı toplantıda, Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Yıldırım ve İbrahim Uslu ile, Kocaeli Şube Başkanı Mehmet Akkuş ve Sakarya İl Temsilcisi Sabri Kurtulan ve Yönetim Kurulu üyeleri de hazır bulundu. Eskişehir’deki toplantıda ise Şube Başkanı Mustafa Yılmaz ve Yönetim Kurulu üyeleri hazır bulundu.
Genel Başkan Çalışkan, Toplantılar öncesi Kurum Yöneticilerine ve Memur-Sen İl Temsilcilerine de nezaket ziyaretleri yaparak bilgi alışverişinde bulundu.
Her iki ildeki Toplantılarda konu ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Ulaştırma Memur-Sen Genel Başkanı Kenan Çalışkan, Demiryollarında Yeniden Yapılandırma sürecinde çalışanlara sıkıntı olabilecek hususları aktararak, yapılandırmanın, Demiryolcuların iş güvencesinden ve kazanılmış haklarından taviz verilmeyecek şekilde planlanması gerektiğini hatırlattı. “Demiryolcunun İş Güvencesi Kırmızı Çizgimizdir” sözünün altını çizen Çalışkan ayrıca, “Memurlar ve İşçiler TCDD’de 164 yıldır fedakarca yan yana görev almaktadır. Bu istihdam şekli bozulmadan devam ettirilmelidir”, dedi.
Çalışkan, sendika yönetimi olarak ilgili kurumların Genel Müdürleriyle Ulaştırma Bakanlığında bir toplantı yaptıklarını, Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Vedat Bilgin ve Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu ve Personel Genel Müdürü Leyla Akıncı ile görüştüklerini, Ak Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş’ ve Çalışma Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’a da Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın eşliğinde bilgilendirme yaptıklarını, tüm görüşmelerde muhataplara kaygıların ve kırmızı çizgilerin ifade edildiğini belirtti.
Çalışkan ayrıca, Demiryolu personelinin iş güvencesinin korunması ve kazanılmış haklarından taviz verilmemesi için bundan sonra da siyasi ve bürokratik makamlarla sonuç alınıncaya kadar görüşmelerin ve mücadelenin devam edeceğini belirtti.
Genel Başkan Çalışkan, her iki ildeki toplantıların sonunda TÜRASAŞ çalışanlarının konu ile ilgili sorularını yanıtladı ve çalışanların sorun, talep ve önerilerini dinleyerek ilgili kurumlara aktarılmak üzere notlar aldı.
SENDİKAMIZDAN HABERLER
-

Genel Başkan Dr. Kenan Çalışkan: “Koruyucu Giyim Yardımı Tüm Personelin Hakkıdır; Kapsamın Daraltılmasına Asla İzin Vermeyeceğiz”
24 Şubat 2026, Salı -

MAKİNİSTLERİN BEKLEME TAZMİNATI İÇİN TCDD TAŞIMACILIK A.Ş.’YE RESMİ YAZIMIZI İLETTİK
20 Şubat 2026, Cuma -

AIM Personellerinin “Yorgunluk ve Risk Yönetimi” Genelgesinden Yararlandırılması İçin DHMİ’ye Başvurduk
19 Şubat 2026, Perşembe -

DHMİ ATSEP Personelleri İçin "Yorgunluk ve Risk Yönetimi" Talebimizi SHGM'ye İlettik
13 Şubat 2026, Cuma -

Koruyucu Gıda Yardımı Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na Hayırlı Olsun
10 Şubat 2026, Salı -

ÇSGB Bakan Yardımcısı Sayın Ahmet Aydın'a Ziyaret
04 Şubat 2026, Çarşamba -

DHMİ Maaş Promosyonu Konusunda Algı Değil, Olgu Peşindeyiz!
29 Ocak 2026, Perşembe -

DHMİ Promosyon Görüşmelerine Katılım Sağladık
20 Ocak 2026, Salı -

8.OLAĞAN GENEL KURULUMUZ ANKARA'da GERÇEKLEŞTİRİLDİ
18 Ocak 2026, Pazar -

ULAŞTIRMA MEMUR-SEN GENEL MERKEZİ 8.OLAĞAN GENEL KURUL İLANI
22 Aralık 2025, Pazartesi -

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na Resmi Yazı İlettik: “SHGM’de Keyfi İşten Çıkarma Girişimine Son Verilsin”
17 Aralık 2025, Çarşamba -

SİVİL HAVACILIK GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'nü UYARIYORUZ
08 Aralık 2025, Pazartesi -

2025/2 KİK TOPLANTILARI TAMAMLANDI
03 Aralık 2025, Çarşamba -

DHMİ 2025/2 KİK Toplantısı Yapıldı
30 Ekim 2025, Perşembe -

8. DÖNEM TOPLU SÖZLEŞME KAZANIMLARIMIZ
06 Eylül 2025, Cumartesi



