SENDİKAMIZDAN HABERLER

Genel Başkan Çalışkan Memur-Sen 30. İl Temsilcileri Toplantısına katıldı
22 Temmuz 2019, Pazartesi
Memur-Sen İl Temsilcileri Toplantısı’nın 30.’su Memur-Sen Genel Merkezi’nde gerçekleştirildi. Toplantıda 1 Ağustos’ta başlayacak olan 5. Dönem Toplu Sözleşme döneminde izlenebilecek yol haritası, tabanın talepleri ve beklentileri konuşuldu ve toplu sözleşme stratejisi masaya yatırıldı. Ulaştırma Memur-Sen Genel Başkanı Kenan Çalışkan da toplantıda söz alarak Toplu sözleşme ile ilgili görüşlerini aktardı ve yeni seçilen Memur-Sen İl Temsilcilerine görevlerinde başarılar diledi.
81 il temsilcisinin bulunduğu toplantıya Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Memur-Sen Genel Sekreteri Semih Durmuş, Memur-Sen Genel Başkan Yardımcıları Levent Uslu, Hüseyin Öztürk, Mehmet Emin Esen, Hacı Bayram Tonbul, Mehmet Bayraktutar ve Soner Can Tufanoğlu, Ulaştırma Memur-Sen Genel Başkanı Kenan Çalışkan ve bağlı sendikaların genel başkanları ile yönetim kurulu üyeleri katıldı.
Ağırlıklı olarak 5. Dönem Toplu sözleşme gündeminin konuşulduğu ve istişare edildiği toplantıda Memur-Sen ve bağlı sendikaların teşkilat gündemleri de değerlendirildi.

Toplantıda Memur-Sen İl Temsilcilerine hitap eden Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, konuşmasına 45 yıl önce gerçekleştirilen Kıbrıs Barış Harekatı’nı kutlayarak başladı. Yalçın, 1974’te “Ayşe tatile çıksın” parolası ile başlayan ve kısa zamanda başarıya ulaşan harekatın mimarlarını anarak “Ayşe tatile çıksın talimatının 45. Yıldönümündeyiz. Rahmetli Erbakan hocamızın şahsında Kıbrıs Barış Harekatı’na katkı sunmuş tüm devlet büyüklerimizin ahirete irtihal etmiş olanlara Allah’tan rahmet diliyorum. Şehit olan askerlerimizin mekanları cennet olsun. Emeği olan herkesi şükranla yad ediyorum. Bu vesile ile 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı’nı kutluyorum” ifadelerini kullandı.
Yalçın ayrıca, Kıbrıs Harekatı’nın yıldönümünde müjdeli bir haberi de teşkilat ile paylaştı. Memur-Sen Konfederasyonu bünyesine yeni katılan KIPTES’in müjdesini veren Yalçın, “Bu toplantı ve bugünün manası vesilesiyle bir müjdeyi paylaşmak istiyorum. Memur-Sen teşkilatımızın artık Kıbrıs’ta bir sendikası var. Yönetim kurulu kararımızla Kıbrıs Türk Eğitimciler Birliği Sendikası (KIPTES) Konfederasyonumuza üye yaptık. Konfederasyonumuzun müracaat üzerine aldığı bu üyelikle konfederasyonumuz artık 11 değil 12 sendikadan oluşuyor, hayırlı uğurlu olsun diyorum” şeklinde konuştu.

Yalçın, il temsilciliklerinde geride bırakılan seçimlerin sonuçlarının da hayırlara vesile olmasını dileyerek “Önemli bir yılı geride bıraktık. Memur-Sen ailesi olarak başarılı bir süreci geride bıraktık ve bunun son halkası olan Memur-Sen il temsilcileri belirleme süreci de tamamlanmış oldu. Yeni seçilen ve görevine güvenoyu ile devam eden temsilcilerimizi tebrik ediyorum” diye konuştu.
Yalçın, 5. Dönem Toplu Sözleşme sürecinin temel ilkesinin istişare olduğunu vurgulayarak il temsilcileri toplantısının da bu istişarenin bir parçası olduğunu belirtti ve 4 gün içerisinde sürecin tamamlanarak Toplu Sözleşme tekliflerinin kamuoyu ile paylaşılacağını duyurdu.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’ın il temsilcilerine hitabının ardından Memur-Sen Genel Sekreteri Semih Durmuş, Memur-Sen Genel Başkan Yardımcıları Levent Uslu, Hacı Bayram Tombul, Mehmet Emin Esen, Hüseyin Öztürk ve Soner Can Tufanoğlu da birer sunum gerçekleştirdi.

Ulaştırma Memur-Sen Genel Başkanı Kenan Çalışkan da toplantıda söz alarak Toplu sözleşme ile ilgili görüşlerini aktardı ve yeni seçilen Memur-Sen İl Temsilcilerine görevlerinde başarılar diledi.
Aile fotoğrafı ile sona eren İl Temsilcileri Toplantısı’nın sonuç bildirgesi önümüzdeki günlerde kamuoyu ile paylaşılacak.

SENDİKAMIZDAN HABERLER
-

Genel Başkan Dr. Kenan Çalışkan: “Koruyucu Giyim Yardımı Tüm Personelin Hakkıdır; Kapsamın Daraltılmasına Asla İzin Vermeyeceğiz”
24 Şubat 2026, Salı -

MAKİNİSTLERİN BEKLEME TAZMİNATI İÇİN TCDD TAŞIMACILIK A.Ş.’YE RESMİ YAZIMIZI İLETTİK
20 Şubat 2026, Cuma -

AIM Personellerinin “Yorgunluk ve Risk Yönetimi” Genelgesinden Yararlandırılması İçin DHMİ’ye Başvurduk
19 Şubat 2026, Perşembe -

DHMİ ATSEP Personelleri İçin "Yorgunluk ve Risk Yönetimi" Talebimizi SHGM'ye İlettik
13 Şubat 2026, Cuma -

Koruyucu Gıda Yardımı Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na Hayırlı Olsun
10 Şubat 2026, Salı -

ÇSGB Bakan Yardımcısı Sayın Ahmet Aydın'a Ziyaret
04 Şubat 2026, Çarşamba -

DHMİ Maaş Promosyonu Konusunda Algı Değil, Olgu Peşindeyiz!
29 Ocak 2026, Perşembe -

DHMİ Promosyon Görüşmelerine Katılım Sağladık
20 Ocak 2026, Salı -

8.OLAĞAN GENEL KURULUMUZ ANKARA'da GERÇEKLEŞTİRİLDİ
18 Ocak 2026, Pazar -

ULAŞTIRMA MEMUR-SEN GENEL MERKEZİ 8.OLAĞAN GENEL KURUL İLANI
22 Aralık 2025, Pazartesi -

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na Resmi Yazı İlettik: “SHGM’de Keyfi İşten Çıkarma Girişimine Son Verilsin”
17 Aralık 2025, Çarşamba -

SİVİL HAVACILIK GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'nü UYARIYORUZ
08 Aralık 2025, Pazartesi -

2025/2 KİK TOPLANTILARI TAMAMLANDI
03 Aralık 2025, Çarşamba -

DHMİ 2025/2 KİK Toplantısı Yapıldı
30 Ekim 2025, Perşembe -

8. DÖNEM TOPLU SÖZLEŞME KAZANIMLARIMIZ
06 Eylül 2025, Cumartesi


