SENDİKAMIZDAN HABERLER

DHMİ Koruma ve Güvenlik Görevlisi Personelin Memur pozisyonunda değerlendirilmesinin önündeki engel kalktı
27 Ağustos 2020, Perşembe
Ulaştırma Memur-Sen’in TCDD’de benzer düzenleme yapılmasının ardından DHMİ’de de 2015 yılından itibaren gündeme getirdiği, Koruma ve güvenlik görevlisi personelin Memur Pozisyonunda istihdam edilmesinde yeni aşama sağlandı.
Ulaştırma Memur-Sen’in, Toplu Sözleşme ve KİK toplantılarında ısrarla talep ettiği, 19 Haziran tarihinde yapılan 2020/1 KİK toplantısında da mutabakata varılan, DHMİ’de görev yapan Koruma ve Güvenlik Görevlisi personelinin 46 yaşında Memur Pozisyonunda istihdam edilmesi ile, tüm pozisyonlarda Apron Memurluğuna geçişlerin sonlandırılarak Memur pozisyonunda değerlendirilmeleri talebi üzerine, DHMİ Genel Müdürlüğü yetkilileri de Hazine, Maliye ve Çalışma Genel Müdürlüğü ile görüşerek mevcut kadroların iptal edilip, yerine memur pozisyonunun ihdas edilmesini talep etti.
Geçtiğimiz günlerde Resmî Gazetede yayınlanan karar ile birlikte, DHMİ’de konu ile ilgili olarak 40 kadronun ihdasına izin verilmesi üzerine, kurum tarafından kriterler belirlendikten sonra 50 kişilik memur pozisyonlarına geçişler önümüzdeki günlerde tamamlanacak.
Ulaştırma Memur-Sen Genel Başkanı Kenan Çalışkan ise yaptığı açıklamada, “Ulaştırma Hizmet Kolunun Genel Yetkili Sendikası olması hasebiyle, 4688 sayılı Kanun gereği Memurların mali, sosyal ve özlük haklarıyla ilgili olarak idarenin resmi muhatabının Ulaştırma Memur-Sen olduğunu, Hizmet kolumuzdaki Derneklerin de bu anlamda sorumluluk ve görevleri olmadığı halde sorunların çözümüne katkı sunmalarını önemsediklerini” belirtti.
Genel Başkan Çalışkan “Ulaştırma Memur-Sen olarak süreci yakından takip ettiklerini, bunun sonucunda çıkan kararın memnuniyet verici olduğunu fakat ilk etapta belirlenen kadro sayısının yetersiz olduğunu belirterek, Çalışma Genel Müdürlüğü ile sayının artırılması için ayrıca görüşmelere devam ettiklerini” söyledi.
SENDİKAMIZDAN HABERLER
-

Genel Başkan Dr. Kenan Çalışkan: “Koruyucu Giyim Yardımı Tüm Personelin Hakkıdır; Kapsamın Daraltılmasına Asla İzin Vermeyeceğiz”
24 Şubat 2026, Salı -

MAKİNİSTLERİN BEKLEME TAZMİNATI İÇİN TCDD TAŞIMACILIK A.Ş.’YE RESMİ YAZIMIZI İLETTİK
20 Şubat 2026, Cuma -

AIM Personellerinin “Yorgunluk ve Risk Yönetimi” Genelgesinden Yararlandırılması İçin DHMİ’ye Başvurduk
19 Şubat 2026, Perşembe -

DHMİ ATSEP Personelleri İçin "Yorgunluk ve Risk Yönetimi" Talebimizi SHGM'ye İlettik
13 Şubat 2026, Cuma -

Koruyucu Gıda Yardımı Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na Hayırlı Olsun
10 Şubat 2026, Salı -

ÇSGB Bakan Yardımcısı Sayın Ahmet Aydın'a Ziyaret
04 Şubat 2026, Çarşamba -

DHMİ Maaş Promosyonu Konusunda Algı Değil, Olgu Peşindeyiz!
29 Ocak 2026, Perşembe -

DHMİ Promosyon Görüşmelerine Katılım Sağladık
20 Ocak 2026, Salı -

8.OLAĞAN GENEL KURULUMUZ ANKARA'da GERÇEKLEŞTİRİLDİ
18 Ocak 2026, Pazar -

ULAŞTIRMA MEMUR-SEN GENEL MERKEZİ 8.OLAĞAN GENEL KURUL İLANI
22 Aralık 2025, Pazartesi -

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na Resmi Yazı İlettik: “SHGM’de Keyfi İşten Çıkarma Girişimine Son Verilsin”
17 Aralık 2025, Çarşamba -

SİVİL HAVACILIK GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'nü UYARIYORUZ
08 Aralık 2025, Pazartesi -

2025/2 KİK TOPLANTILARI TAMAMLANDI
03 Aralık 2025, Çarşamba -

DHMİ 2025/2 KİK Toplantısı Yapıldı
30 Ekim 2025, Perşembe -

8. DÖNEM TOPLU SÖZLEŞME KAZANIMLARIMIZ
06 Eylül 2025, Cumartesi



